P E R S B E R I C H T

 

Theater- en musicalgroep JOP uit Wolvega komt met de musical Elisabeth naar Munnekeburen.

 

Tijdens de voorstelling van musical Elisabeth op zaterdagavond 30 september en zondagmiddag 1 oktober zal sporthal De Schakel in Munnekeburen omgetoverd zijn voor een mega Elisabeth musical-spektakel.  De volwassenen van Theater- en musicalgroep JOP uit Wolvega, aangevuld met een kindercast en ensemble, presenteren de schitterende musical Elisabeth. 

 

Elisabeth gaat over de jonge vrouw die op 16-jarige leeftijd Keizerin van Oostenrijk wordt door in het huwelijk te treden met Keizer Franz Joseph. Hoewel het ‘liefde op het eerste gezicht’ is, wordt hun liefde danig op de proef gesteld. Niet alleen door de bemoeienis van de strenge Aartshertogin Sophie, de moeder van de keizer, maar vooral door het leven zelf.

Een zeer belangrijke rol in de voorstelling is weggelegd voor de Dood. De Dood, uitgebeeld door een mysterieuze, aantrekkelijke man, ontwikkelt een even hartstochtelijke als gevaarlijke liefdesverhouding met Elisabeth. Gedurende haar leven aan het Hof speelt de Dood met haar een fascinerend spel van aantrekken en afstoten. Elisabeth vecht echter voor het behoud van haar identiteit maar moet daar een hoge prijs voor betalen.

Na een leven vol hartstocht, tragiek en onbegrip, met als dieptepunt de zelfmoord van haar emotioneel verwaarloosde zoon, eindigt ze als een vrouw die in een volledig isolement zit en voor alles en iedereen op de vlucht is. Totdat ze op haar laatste reis wordt ingehaald door De Dood..

Meer informatie zoals de rolverdeling en het kopen van tickets op de website van JOP: https://www.musicalgroep-jop.nl/musical-elisabeth

 

Op de foto in witte kleding Karen Bierenbroodspot als jonge Elisabeth (akte 1) en in zwarte kleding Mariëlle de Jong als oudere Elisabeth (akte 2).
Foto: Erik Bierenbroodspot

 

 

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Erik Bierenbroodspot, T: 06-13677951
email: email@musicalgroep-jop.nl

Het ingesloten fotobestand is rechtsvrij te gebruiken en is gemaakt door Erik Bierenbroodspot.
Pers/redactie is welkom tijdens de voorstelling.

Krant 2
Afbeelding – 3,6 MB 130 downloads